Jacco de Jager

Jacco de Jager

Utrecht, Utrecht, Netherlands

About Jacco de Jager

Ik maak voornamelijk tekeningen en ben vaak verhalend in mijn werk. Dit komt waarschijnlijk doordat ik altijd al gefascineerd ben geweest door het medium ‘strips’. 4 jaar geleden bracht ik mijn eigen strip uit ‘iObject vs iSubject‘.

Ik probeer verschillende beeldtalen uit die binnen een werk het meest passen bij het gevoel of verhaal wat ik wil overbrengen. Wel probeer ik niet al te sturend te zijn en vind ik het belangrijk dat er veel in mijn werk(en) overblijft voor vrije interpretatie. Mijn werk is meestal rauw, grimmig en vol zwarte humor. Zelfs als ik lieve dingen probeer te maken hebben ze meestal iets (onbedoeld) sinister. Naast strips als inspiratiebron ben ik ook gefascineerd door hoe we onszelf profileren/presenteren op social media en hoe dit doorwerkt in onze interactie naar elkaar of in hoe we naar elkaar of onszelf kijken, het idee van een identiteit en het in stand houden ervan.

Naast tekeningen maak ik ook elektronische muziek onder de naam ‘ Glitterkots en de Nasmaak ‘ ook terug te luisteren op soundcloud en spotify.

Education

Hogeschool voor de kunsten Utrecht. BFA 2003 - 2007
The school of Art institute of Chicago. 2005